Forsiden
Home
Siste nytt
News
Hundene
Our dogs
Om oss
About us
Kull
Litters
Planer
Plans
Fotoalbum
Photos
Filmsnutter
Films
Linker
Links
Til minne
Late dogs
Kontakt
Contact
Gjestebok
Guestbook

Kull 1

Valpene ble født 4. juli 2012: 4 tisper og 3 hanner!

NORD VCH Arbetsviljans Björklöv "Lynx" & FIUCH BH Jones Juwel vom Lech-Toller Nest "Viljo"

Lynx/Viljo
Bilder dag 0 ~ Bilder dag 1 ~ Bilder dag 4-6 ~ Bilder dag 8 - portretter
~ Bilder dag 8-9 ~ Bilder dag 10-12 ~ Bilder dag 15 - portretter ~ Bilder dag 20
~ Bilder dag 22 ~ Bilder dag 23 ~ Bilder dag 24-25 ~ Utvikling - 4 weeks
~ Bilder dag 31 ~ Bilder dag 39 ~ 1 ~ Bilder dag 39 ~ 2 ~ Bilder dag 48 ~ Bilder dag 48-49

SISTE NYTT:

04.07.12: Lynx har i dag født 7 valper i løpet av en og en halv time - 4 tisper og 3 hanner! Både Lynx og valpene ser ut til å ha det bra. De første bildene av valpene kan ses her!

27.06.12: Røntgen viste flere valper enn det vi hadde spådd selv. Vi mener å se syv på bildene.

30.05.12: I dag var det tid for ultralyd. Lynx er kontantert drektig!

24.05.12: På tirsdag var det tydelig at Lynx ikke følte seg helt i slag, og brekte seg flere ganger. Tidspunktet passer bra med tanke på implantasjonen, hvor fostrene fester seg, og drektige tisper gjerne kan føle seg litt uvel. Vi tar dette som et positivt tegn.

21.05.12: Ultralyd er bestilt i neste uke! Spennende, spennende! Lynx viser alle tegn på å være drektig: hun sover mye, vil ikke leke med sjarmerende unge hannhunder og spenene vokser. Matlysten er på topp, men det er den jo alltid hos henne. Så enten er hun drektig, eller så er hun innmari god til å late som :)

06.05.12: Lynx og Viljo har hatt vellykkede stevnemøter, og vi krysser fingrene for at disse bærer frukter i form av valper rundt 5. juli!

01.05.12: Den viltre leken har i dag gått over til mer målrettede sysler :) I morgen er dagen!

30.04.12: Progesteronprøven viste at Lynx straks er på topp i løpetiden. Anslått perfekt dag for parring er onsdag.
For øvrig har Viljo vært her på sitt første besøk. Det ble vilter lek mellom de to hundene, og begge så ut til å være godt fornøyd med mitt og Minnas valg :)

28.04.12: Hannhundene våre er nå pent nødt til å finne seg i å være adskilt fra Lynx, som begynner å dufte litt i beste laget. Mandag morgen planlegger vi et besøk hos veterinæren for å ta en progesteronprøve for å se hvordan hun ligger an. Viljo kommer til byen sent søndag kveld, men vi planlegger trening, aternativt parring først på mandag. Sannsynligvis vil ikke Lynx vær klar før litt senere i uka, noe som gir oss muligheter for litt moro med jakttrening mens vi venter på D-dagen - eller ikke. Det er Lynx som bestemmer nå :)

Vi gleder oss også over herlige nyheter om røntgenresultater på Viljos avkom på Evessin kennel: to er hittil røntget uten anmerkning!

26.04.12: Vi har endelig fått tilslag på kennelnavn! Navnet er pre-godkjent av NKK, men må godkjennes gjennom FCI før vi kan bruke det offisielt.

17.04.12: Lynx har vært til veterinæren for helsesjekk, og alt så fint ut.

16.04.12: Lynx har begynt å løpe! Vi planlegger parring om drøyt to uker. Hvis alt går etter planen blir det valper i begynnelsen på juli, med levering først på september. Vi er så heldige å få hannhunden hit fra Finland i uke 18 (fra rundt 1. mai). Det vil derfor bli anledning for alle valpeinteressenter å få møte Viljo i den perioden!Lynx Viljo

Eier: Elisabeth Løhre, Norge

Født: 23.05.09

Høyde: 47 cm

Vekt: 15,1 kg

HD & AA: AA/00

Øyelysing: Frilyst august 2011

DNA prcd-PRA: A (normal/clear)

Eier: Minna Jatkola, Finland

Født: 26.03.06

Høyde: 50-51 cm

Vekt: 22-24 kg

HD & AA: AA/00

Øyelysing: Frilyst juli 2011

DNA prcd-PRA: B (carrier)MERITTER:

Jakt:

- WT, åpen klasse (AK): 98/100p, 1. plass
- Vinner av Retrieverklubbens jaktcup, åpen klasse (AK) 2011
- Klubbmester i jakt (alle klasser) NRK 2011
- 1. premie m/HP og klassevinner retrieverjaktprøve, begynnerklasse (BK)

Blodspor:

- Nordisk viltsporchampion NORD VCH
- Finsk viltsporchampion FIVCH
- Norsk viltsporchampion NVCH
- Svensk viltsporchampion SEVCH
- Tatt ut til landslaget i Nordisk viltspormesterskap 2012
- Deltok på landslaget under Nordisk viltspormesterskap 2011
- Kvalifisert for- og deltok på NM i 2010 & 2011
- Flere 1. premier m/HP, 2 x prøvens beste hund, 2 x "beste retriever"

Lydighet:

- 1. premie LPII
- 1. premie LPI

Utstilling:

- 2 x Cert og BIM

Annet:

- Kjent mentalstatus, skuddfast (skudd=1)
- Nr 10 i Retrievercupen 2011 (allsidighetstrofè for alle retrievere)!

MERITTER:

Jakt:

- 1. premie WT, åpen klasse (AK), opprykk til vinnerklasse
- 1. premie retrieverjaktprøve, åpen klasse (AK)
- 2. premie tollingjaktprøve, åpen klasse (AK)
- 1. premie retrieverjaktprøve, begynnerklasse (BK)
- Bestått NOU1 (kvalifiseringsprøve)

- Nr. 9 i kampen om Tollermestertittelen (jakt og utstilling) 2011
- Nr 2 i WT Elitklass (EK) Tollarspecialen 2010
- Nr 2 i WT Öppenklass (AK) Tollarspecialen 2009

Blodspor:

- 3. premie åpen klasse

Lydighet:

- 1. premie begynnerklasse

Utstilling:

- FIUCH - finsk utstillingschampion, BIR & BIM
- BIS Jaktklass Tollarspecialen 2011

Annet:

- BH: Bestått atferdsprøve
- Kjent mentalstatus (174p), skuddfast

* Viljo i Koiranet *Lynx:

Da er avgjørelsen tatt - vi planlegger et kull på Lynx i 2012!
Nærmere bestemt vil parring skje i mai, om ikke Lynx selv finner ut at et annet tidspunkt passer bedre.

Lynx (NVCH SEVCH Arbetsviljans Björklöv) er en herlig liten dame som jeg vet å sette pris på egenskapene til. Hun har vist seg å være en prima jakt- og sporhund, med stor konsentrasjon og vilje, helt siden hun var liten valp. Hun gjør alltid det som forventes av henne, med stor glede og iver, og masse krutt og engasjement! Hun har hele tiden vært viltspontan, har fine grep og spontane innkomster og avleveringer. Hun har en utmerket av- og på-knapp. Hun er stille i alle situasjoner, også i jakttrening sammen med andre hunder. Lynx er svært samarbeidsvillig, og har fullt fokus på oppgaven og sin fører under trening og konkurranse. Hun er vennlig, leken og imøtekommende i forhold til andre hunder, og er på grensen til oversosial med mennesker. Utfall mot andre tisper og forsvar i forhold til gjenstander, leker og mat finnes ikke hos henne. Rett og slett en tvers gjennom ukomplisert hund.

Lynx ble brått kastet inn i konkurranseverdenen snaut ett år gammel. Da startet hun på sin første blodsporprøve, og gikk like greit hen og vant hele prøven som beste hund av 39 startende. Helgen etter startet hun på nok en blodsporkonkurranse, og vant den også av 34 startende ekvipasjer. Siden har det gått slag i slag. Lynx kvalifiserte seg til landslaget i blodspor da hun var 1 år, og har deltatt på NM i blodspor to av to mulige ganger. Hun fikk raskt sitt norske viltsporchampionat og supplerte med det svenske på første forsøk.

Men det er jakten jeg brenner for med henne. Helt fra hun tuslet rundt i valpehagen har jeg sett at hun er et lite talent - det gjelder bare å ikke ødelegge det som er der. Derfor tar vi det langsomt. Lynx har likevel vunnet det hun har startet på. I debuten på retrieverjaktprøve fikk hun 1. premie med Hp og ble beste hund, hun vant working testen i åpen klasse i regi Norsk Retreverklubb med 98/100 poeng, hun vant jaktcupen i åpen klasse i Norsk Retrieverklubb avd Trondheim og omegn, og ble dessuten Klubbmester i samme klubb. For moro skyld startet vi også i lydighet klasse 1 her i høst. Hun fikk 1. premie og ble 3. beste hund også der, helt uten trening, men dette er ikke noe vi kommer til å fortsette med i framtiden. Det er jakt som gjelder, selv om Lynx nok sitter inne med mange ubrukte talenter også i andre kategorier enn jakt.

Lynx sin mor er Lönnlövets Karamell "Pyssla", som jeg resolutt ble betatt av for noen år tilbake. Pyssla er en utadvent, leken og fartsfylt jente. Pyssla er svensk utstillingschampion og har lydighetsdiplom i LpI og LpII. Hun har også gjort det meget bra på jakt. Hun har i sine tre kull gitt svært gode avkom i forhold til både helse og meritter. De fleste av hennes avkom trener og konkurrerer i jakt. Mer om Pyssla finnes på hennes hjemmeside.

Lynx sin far er vår egen Søkkjelias Turbo Emil. Emil ble i utgangsspunktet kjøpt som familiehund fra en heller anonym oppdretter, men da vi brått ble bitt av konkurransebasillen var det gjort, og Emil ble vår prøveklut innen det meste i hundesportens verden. Emil har mange talenter, og er alltid klar for å jobbe. Han er høyt premiert og har championat i mange grener. Av hans åtte championtitler, stammer 6 av dem fra arbeidsmeritter og 2 er utstillingstitler. Emil har tre kull etter seg, og har nedarvet svært bra mentalitet, arbeidsegenskaper og eksteriør. Et par skår i gleden er et tilfelle av dødsfall (traume mot nakken/meningitt), samt et par tilfeller av ikke frirøntgede avkom. Lynx kommer fra et kull på 8 valper - 7 tisper og 1 hann. Alle hennes søsken er friske og frirøntgede (kun èn er ikke røntget enda, men det kommer nok). Nesten alle har en eller flere ulike arbeidsmeritter og titler, er gode ekteriørt og gjør en flott profil på utstilling med flere cert, samt et championat.

Lynx er eksteriørt en vital og lettere type toller. Hun har derimot de riktige proporsjonene, sterk rygg og velutviklede vinkler. Hun er veltrent og har et fantastisk bra steg. Lynx har, i likhet med sin far, brukt lang tid på å modne i kroppen. Det er først nylig at hun har slått fra seg i utstillingsringen, hvor hun i november gikk hele veien og fikk cert og ble BIM.

Viljo:

Viljo (BH Jones juwel vom Lech-Toller Nest) er født hos kennel vom Lech-Toller Nest i Tyskland. Menneskene bak kennelnavnet er Doris og Thomas Hoffman, som vi har hatt gleden av å kjenne i noen år nå. De har avlet fram en rekke gode sportshunder, kanskje med hovedvekt på jaktfunksjon, ettersom dette er en interesse de selv bruker mye av sin fritid på - ikke så ulikt oss selv.

Viljo kommer fra et kull på seks søsken, to tisper og fire hannhunder. De innehar alle veldig bra arbeidsegenskaper, og de gjør stor suksess innen jakt, jaktprøver og agility. Viljos mor er Huntrets Lech-Toller’s Kiara. Kiara har vist seg som en prima jakthund, både på prøver og i praktisk jakt. Hun har vært viltspontan fra hun ble født, og jobber med mye driv og glede - og en god posjon freidighet. Hennes styrke er likevel blodspor, hvor hun opptrer med fullt fokus. Alle hennes 19 avkom, inkludert Viljo, er frirøntget. En full oversikt over hennes avkom finnes her. Avkom etter Kiara er i følge hennes eiere fartsfylte, trivelige og fokuserte. De har stor selvtillit og stort talent innen jakt. Viljos far er Siphra`s Indiana Jones "Jouni". Jouni har vært suksessrik innenfor flere grener. Han har oppnådd 3. premie i vinnerklasse jakt, samt 1. premie i åpen klasse lydighet. Han har også vist seg sterk eksteriørt, og er blant annet internasjonal utstillingschampion.

Viljo var valpen med x-faktor, som hans oppdrettere gjerne skulle ønsket at de kunne ha beholdt selv, men som endte opp hos Minna Jatkola i Finland - til stor glede for sin eier. Minna beskriver Viljo som en utmerket arbeidshund. Det hun setter størst pris på er imidlertid hans temperament. Viljo er åpen og vennlig mot alle andre hunder. Han har stor samarbeidsvilje, er leken og livlig. og er stille i jaktsituasjonen. Han har ekstremt stor viltinteresse, og apporterer alle typer vilt spontant og med myk munn.

Viljo har bestått både mentaltest og utført og bestått mentalbeskrivelse, med resultater som jeg verdsetter, og som jeg har tro på vil fungere godt sammen med Lynx sin mentalitet. Han har lite agressivitet og forsvar, ønsker ikke å gå i konflikt med andre hunder, han er en myk hannhund uten for mye mot, han har et livlig temperament, er åpen, vennlig og tilgjengelig overfor mennesker og han er skuddfast.
Minna og Viljo fungerer svært godt sammen, og de har oppnådd mange fine resultater allerede. Viljo konkurrerer i vinnerklasse jakt på working test og han har en 1. premie i åpen klasse på retrieverjakt. 3 år gammel ble han nummer 2 i Åpen klasse WT under Tollarspecialen. Året etter ble han nummer 2 i Elite klasse WT, og i år ble han nummer 9 i kampen om Tollermestertittelen (jakt & utstilling). Han har også konkurrert i lydighet et par ganger, hvor han har 1. premie i begynnerklasse.

Viljo er en mer robust type toller enn det Lynx kan sies å være, men likevel atletisk. Han har en harmonisk kropp med sterk rygg, god benstamme, bra pels, markerte vinkler og tydelig hannhundpreg. Han har to cert med BIM og BIR-plasseringer. I sommer ble han dessuten BIS-toller med jaktmeritt på Tollerspecialen. Viljo har ett kull fra før på kennel Evessin.

...

Med en kombinasjon mellom Lynx og Viljo, håper vi på valper med et vennlig, åpent og livlig gemytt, samt stor hundetoleranse. Begge foreldre kommer fra linjer med fantastiske arbeidshunder, og vi tillater oss derfor å tro fullt og helt på at avkommene vil fødes med alle forutsetninger for å bli prima jakt- og arbeidshunder. Forhåpentligvis vil de vokse opp til å bli friske hunder med stor samarbeidsvilje og velfungerende intensitet som står i samsvar med oppgaven de blir satt til å utføre. Forholdene skal ligge til rette for stor viltspontanitet, og hvis avkommene viser seg å inneha den samme velfungerende av- og på-knappen som sine foreldre, blir vi meget takknemlige! Eksteriørt har vi tro på at Lynx og Viljo vil utfylle hverandre meget godt. Begge er balanserte i kroppen, men der Lynx skulle hatt lengre pels og mer forbryst, kan Viljos framtrinn kompensere for dette. Vi får se om Lynx kan gi valpene en noe lavere haleføring enn det som er tilfellet hos Viljo :) De har begge godt kjønnspreg, er sterke i rygg og vinkler, og har vakre og rasetypiske uttrykk.

Valper etter kombinasjonen mellom Lynx og Viljo vil selges til aktive hjem med mennesker som har tid og interesse for å gi tolleren det den trenger av mental og fysisk stimuli for å bli en trivelig og fornøyd hund. Valpeinteressenter som ønsker å bruke hunden på praktisk jakt eller å trene hunden fram mot konkurransevirksomhet prioriteres. Vi selger ikke valper som rene familiehunder.

Er du interessert i en valp etter denne kombinasjonen, eller bare ønsker å høre mer om oss eller de aktuelle hundene? Vi ønsker gjerne at du tar kontakt med oss!

Vårt kommmende oppdrett er enda bare i startgropen. Vi kommer løpende med mer info om hva vi ønsker å stå for når det gjelder avl, og hva vi kan tilby våre valpekjøpere! Det er uansett en selvfølge at vi både kan og vil kontaktes hvis du ønsker å spørre om råd eller har andre ting du ønsker å ta opp vedrørende valpen, trening, helse osv. Vi ønsker å holde jevnlig kontakt med alle våre valpekjøpere!

Så fort vi har kennelnavnet klart, blir det imidlertid litt mer dreis over sakene her på siden!Valpenes stamtavle

(Innavlsgrad 1,3 % over 6 ledd)

BH Jones Juwel vom Lech-Toller Nest

C.I.B FIUCH SEUCH MV-98 V-00 EUVV-06 Siphra`s Indiana Jones

SEUCH Rödrävens Björnbär

Rödahunds Saltstänkta Nimrod

SEUCH Drögstas Cat-Ri-Ona

C.I.B FIUCH EEUCH PMV-97 V-01 Westerlea`s Tornado at Siphra

CH Glenmaurs Casey Of Elias

CH Tunaka`s Vananne`s Ayla

Huntrets Lech-Toller`s Kiara

Nordwart Ädling

Harbourlights Heart Breaker

Harbourlights Pick Up Sticks

Rödrävens Ticka

SEUCH Drögstas Papageno

SEUCH Drögstas Cat-Ri-Ona

NVCH SEVCH Arbetsviljans Björklöv

NLCH SELCH NORDVCH NUCH SEU(u)CH Søkkjelias Turbo Emil

NUCH Jenwill`s E Tello

NUCH Westerleas Canadian Rockies

Teufelwalds Gayl

Søkkjelias Amanda

Sajosa`s Darius Fox

Sunlit Fiona Novas

SEU(u)CH LpI LpII Lönnlövets Karamell

LpI LpII Ducktoller`s Curry

Bella Nova's Ole Brum

Kanadickens Sincerely Yours

SUCH SLCH LpIII LpII LpI Lönnlövets Piggelin

Kare Riverduck of Flottatjärn

SVCH SUCH SLCH LPI
Rödrävens Kantarell

Flere bilder av Lynx og Viljo:

Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo
Lynx Viljo© Løhre